Rechtsgebieden
Bij Inhouse Law Firm kunt u terecht met vragen over het arbeidsrecht, ondernemingsrecht, personen- en familierecht. Ook kunt u bij ons terecht als u financiële, fiscale of personeelsvragen heeft.
Arbeidsrecht
Ons advocaat adviseert werkgevers en werknemers regelmatig over de inhoud van een arbeidsovereenkomst. Deze overeenkomsten worden door de arbeidsrecht advocaat zelf opgesteld. Daarnaast worden er jaarlijks door cliënten gevraagd of de arbeidsovereenkomst nog actueel is en wat de positie is van beide partijen bij de beëindiging van de arbeidsovereenkomst. De concurrentiebeding en relatiebeding kunnen van toepassing zijn bij de beëindiging van een arbeidsovereenkomst. Bij de concurrentiebeding mag de werknemer voor een bepaalde tijd na zijn dienstverband geen werkzaamheden verrichten die gelijk(soortig) zijn aan die van de voormalige werkgever. Als de werknemer niet in contact mag komen met klanten en relaties van de vorige werkgever, dan bestaat er een relatiebeding. Mocht zulke bedingen onevenredig schade aanbrengen bij de belangen van de werknemer, dan kan de werknemer de Kantonrechter verzoeken om dit beding geheel of gedeeltelijk te vernietigen. Inhouse Law Firm helpt u graag zulke procedures zo goed mogelijk te laten verlopen.
Door de inwerkingtreding van de wetgeving Wet arbeidsmarkt in balans bestaan er twijfels over de hoogte van de transitievergoeding. De advocaat arbeidsrecht van Inhouse Law Firm geeft u graag advies over de transitievergoeding. Bij arbeidsovereenkomsten die worden gesloten na 1 januari 2020 heeft de werknemer sowieso altijd recht op een transitievergoeding bij het ontbinden van de arbeidsovereenkomst. Voor 1 januari 2020 was dit niet het geval, omdat de nieuwe wetgeving Wet arbeidsmarkt in balans nog niet inwerking was getreden.
De advocaat arbeidsrecht van Inhouse Law Firm heeft ruime kennis en ervaring in het arbeidsrecht. Dit geldt zowel tijdens het adviserende voortraject bij het opstellen of checken van contracten als bij het procederen in ontslagzaken en zaken betreffende de zorgplicht van de werkgever. Bij het geven van een verstandig en zorgvuldig advies wordt er gekeken naar de feitelijke omstandigheden tussen werkgevers en werknemers. Aan de hand daarvan wordt er een advies gegeven en de meest efficiënte oplossingen.